Християнсоциалният съюз настоява за втвърдяване на миграционната политика

Германската партия Християнсоциален съюз (ХСС) на Хорст Зеехофер настоява за по-нататъшно втвърдяване на миграционната политика на страната. Това съобщава електронното издание на „Шпигел”, което цитира проектодокумент, готвен за приемане от ръководството на ХСС, предаде ТАСС.

От самото начало ХСС беше единствената партия, следвала ясен курс по въпроса за приемане на мигранти”, се казва в текста. Той съдържа цял каталог с изисквания, част от които нови.

Партията предвижда въвеждане на лимит за приемане на бежанци – 200 хил. души, забрана върху бурките, създаване на т. нар. транзитни зони в граничните райони, отмяна на двойното гражданство, последователно депортиране на чужденци без право на пребиваване в страната и нов закон, целящ ограничаване на миграцията.

Германия трябва да си остане Германия” – „не ние трябва да се приспособяваме към мигрантите, а обратното, пристигащите при нас трябва да се приспособяват към нас”, подчертава ХСС. „В бъдеще предимство трябва да получават бежанци от нашия европейско-християнски културен кръг”, се казва в проекта.

Същевременно ръководството на ХСС се обявява против либерализиране на визовия режим с Турция. Партията обаче смята и занапред да поддържа мигрантското споразумение между ЕС и Анкара, допринесло според нея за намаляване на миграционните потоци към Европа и Германия.

коментари

Напишете вашия коментар: