УЕФА изхвърли ЦСКА-София

ЦСКА е аут от евротурнирите!

Това се случи противно на ежедневните твърдения от страна на червеното ръководство, че УЕФА ще позволи на „армейците“ да участват в турнирите.

Оказва се, че според европейската футболна централа тимът на Гриша Ганчев е нов отбор, който ще може да играе в Европа едва след две години. Тоест веднага щом навърши три годишно членство в Българския футболен съюз.

Парадоксалното в случая е, че до последно ЦСКА-София присъстваше в жребия. В сайта на УЕФА срещу емблемата на червените стояха имената на евентуалните съперници. И минути преди официалното теглене столичните армейци бяха заместени от русенския Дунав.

В крайна сметка – русенци ще играят с казахстанския Иртищ, предвождат от българския треньор Димитър Димитров-Херо. Ако бият на следващото стъпало ги чака белградският супергранд Цървена Звезда(който преди това, обаче, трябва да отстрани малтийския Флориана).

Европейските шампиони от 1991г. вече усетиха зъбите на български отбор. Белградчани бяха отстранени от нашия шампион от Разград в третия кръг от квалификациите за Шампионската лига през миналия сезон.

Отборът на Ганчев се закани да обжалва, но едва ли УЕФА ще промени своето решение.Усилията на червените адвокати ще се насочат по-скоро към опит за вдигане на санкцията за участие в турнирите през следващия сезон. Защото знанието, че няма да имат възможност за европейско участие, ще подейства безкрайно демотивиращо на чужденците в ЦСКА-София през предстоящия сезон от родната Първа професионална футболна лига.

Другите наши участници в Европа изтеглиха следните съперници:

Съперник на Лудогорец в квалификациите за Шампионската лига ще е литовският шампион Жалгирис.

Левски ще мери сили с черногорския Сутиеска. При победа сините ще се сблъскат с хърватския гранд Хайдук Сплит.

На Ботев Пловдив се падна Партизани Тирана. При успех канарчетата ще срещнат победителя от дуела Бейтар Йерусалим-Вашаш Будапеща.

коментари

Напишете вашия коментар: