Сините в атака срещу БФС

Левскарите отговориха на острите думи отправени от Йордан Лечков по техен адрес. Те сториха това в нарочна декларация, която е подписана от Ники Илиев, председател на УС на синия отбор. Ето и нейното съдържание без редакторска намеса:

Уважаеми господин президент на БФС, уважаеми членове на Изпълкома на централата, смятам, че с изказването си пред спортен ежедневник от днес, 11.08., първият вицепрезидент Йордан Лечков компрометира окончателно нормалния тон, духа на разбирателството и престижа на най-висшия орган в българския футбол.

Използването на обидни епитети, употребата на израза „стадо“ за привържениците на ПФК Левски, които съставляват най-голямата фенска маса в България, е меко казано недопустимо. Без да обръщам внимание на обръщението към мен, смятам за показателно отношението на вицепрезидента Йордан Лечков към хората по трибуните. Хората, заради които съществува тази игра. Хората, заради които трябва да работи БФС.

За нивото на управление на българския футбол и неговото състояние красноречиво говори искреното признание на господин Лечков, че „все по-малко гледа български мачове, защото няма какво да предложат като качество отборите ни“.

Относно призивите за мое наказание, аз съм човек, който отговаря за действията си и ще приема с достойнство всяко решение, взето от комисиите на БФС.

С уважение,

Николай Илиев – председател на Управителния съвет на ПФК Левски

Източник: levski.bg

коментари

Напишете вашия коментар: