Румен Христов: Поемаме ясен ангажимент към Северна България

„Призоваваме президента Румен Радев да сезира Конституционния съд час по-скоро и ако заради машините могат да се касират изборите, Радев да свика 43-то НС да отмени машинното гласуване. Това каза Румен Христов, заместник-председател на СДС и водач на листата на коалиция „РБ – Глас народен“ в Русе в предаването „Беновска пита" по „Канал 3.

Региони

„Имаме абсолютен дисбаланс между Северна и Южна България по отношение на инвестициите. Ако извадим Варна, съотношението е 10:1 в полза на Южна България. Освен културен център на Североизточна България, Русе беше и промишлен център.

Проблемите на Русе, свързани с инвестициите, няма как да бъдат решени, без да се обърне внимание на инфраструктурата.

Виждам, че и ГЕРБ слага акцент върху АМ „Хемус“, която е много важна. Още от 2014 г. говорим за проектиране на пътя Русе – Бяла – Велико Търново в четирилентов път. Това очевидно няма да се случи и аз настоявам за основен ремонт поне на пътя Русе – Бяла.

Неслучайно този участък е известен като „пътя убиец“ и там постоянно стават катастрофи."

Русе отвън

„Русе е „изходна и входна витрина на България“ и доскоро там е бил единственият мост над р. Дунав, по който са минавали всички товари, леки автомобили и автобуси.

Паркинг за 500 товарни автомобила беше обещан, но това не беше изпълнено. Нямате представа каква грозна гледка има на Дунав мост – 21-ви век, страна член на ЕС, няма нито една тоалетна, нито една баня, нито едно заведение.

„Другият проблем на Русе е замърсяването на въздуха. Няма да спра да питам кой замърсява въздуха на гр. Русе и какви са санкциите, които той понася.“

След изборите

„Вероятността да бъдем в опозиция е вероятно по-голяма от тази да бъдем в управлението. Ние можем да бъдем в управление само в дясноцентристка формация, иначе ще бъдем в опозиция.“

Обещанията на БСП

„Искам да знам това, което се обещава като заплати и пенсии, от къде ще дойде. Дали от увеличаване на данъци или от нови заеми. Ние не обещаваме неизпълними неща. Обещаваме условия за развитие на икономиката, а не кухи цифри."

Десният вот

„РБ – Глас народен“ е единствената автентична формация вдясно, която влиза в следващия парламент. Призовавам нашите избиратели отново да гласуват за нас, а не за доскорошни колеги, които ни напуснаха, защото гласувайки за тях, гласът им отива за БСП, ГЕРБ, ДПС и т.н. Задавам си въпроса какво още трябва да му се случи на българският народ от управлението на БСП, за да се откаже веднъж завинаги от тази партия.“

коментари

Напишете вашия коментар: