РБ: БСП провежда политическа чистка в Русе

Политическият съвет на Реформаторски блок - Русе разпространи декларация, с която изказват категорична подкрепа за Станимир Станчев и "възразява остро срещу решението за освобождаването му от длъжността „зам.-областен управител“ на Област Русе".

Припомняме, че  с решение на Министерски съвет бяха освободени двамата зам.-областни управители на Русе Валентин Колев (ГЕРБ) и Станимир Станчев (СДС).

"В Заповедта за освобождаването, подписана от министър-председателя Огнян Герджиков, липсват каквито и да е мотиви, което е категорично доказателство, че г-н Станимир Станчев е изпълнявал перфектно своите задължения, като представител на изпълнителната власт в Област Русе", категорични са на свой ред Реформаторите.

Те са категорични, че това е "поредната политическа чистка от страна на Служебното правителство".

"За нас, уволнението на г-н Станимир Станчев е политическо и държим да напомним, че в една демократична страна подобни действия са в разрез с принципите на демокрацията и безцеремонно потъпкване на професионализма, като критерий за оценяване на качествата на хората.

С тези действия Служебното правителство дава основателен повод на всички нас да изразим своето съмнение за честното провеждане на предстоящите избори, предвид важната роля, която имат в тях областните управи в страната", посочват в декларацията си от местната организация на Реформаторски блок в Русе.

Те са категорични, че ще следят под лупа действията на областната управа в Русе и ще реагират незабавно срещу всички опити да се толерира политическата партия БСП, която, според тях, стои зад уволнението на двамата зам.-областни управители.

"Доказателство за свързаността на БСП с поредната политическа чистка на Служебното правителство са и новоназначените зам.-областни управители Росен Миланов – общински председател на БСП-Ценово и Емил Кирилов – бивш служител на Община Русе по времето на екскмета на БСП Божидар Йотов, които са ярки представители на червената партия", смятат Реформаторите.

Реформаторски блок – Русе дава висока оценка за цялостната работа на г-н Станимир Станчев, като зам.-областен управител и му благодарим за високия професионализъм. Пожелаваме му кураж и смелост, както в професионалния, така и в политическия му път!

Източник: ruse.topnovini.bg

коментари

Напишете вашия коментар: