Първото посещение на Нинова – при Путин. Първанов също ще е там

(Не)очаквано първата международна визита на новия социалистически лидер е в Москва. Това ще се случи през идния уикенд.

В събота и неделя в руската столица ще се проведе конгресът на „Единна Русия“. Припомняме, че това е политическата партия - несменяем управляващ през последните 15 години. И съвсем неслучайно – иде реч за политическата формация на президента Владимир Путин.

Но Нинова няма да бъде единственият български политик, който ще участва в горепосоченото събитие. Гост на руския държавен глава ще бъде и лидерът на АБВ. Доскоршният участник във властта у нас ще направи свое изказване на дискусионен форум, който също ще се проведе през идните два дни.

Дали Владимир Владимирович няма да се окаже кръстник на новата лява коалиция между Корнелия и Първанов? Първо за президентския вот, а после кой знае?

Интересното е друго – въпреки приказките, че новото ръководство на БСП тръгва(където за две години предишният председател не стъпи нито веднъж) към Брюксел, то очевидно социалистите уверено продължават по утъпканата от Миков и Янаки Стоилов пътека.

Явно на „Позитано 20“ са решили, че пътят към сърцето на избирателя минава през Путин, че води на изток. Уви, резултатите на последните местни избори ги опровергаха. Ще ги опровергаят пак. И то съвсем скоро.

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: