Не можем да приемем повече мигранти

Борисов защити тезата на Доналд Туск. Нашият премиер на практика повтори думите, които бяха изречени от председателя на Европейския съвет.

Припомням, че Туск заяви ясно: „Европа вече не може да приютява икономическите мигранти.

Това каза и родният министър-председател. Според него България изчерпа потенциала си да помага.

Ето и точните думи на Бойко Борисов:

„Ние за икономически мигранти повече възможност нямаме. България - категорично, а виждате и Европа вече се задъхва. Министърът на външните работи Даниел Митов ще има среща със своя афганистански колега, по време на която ще бъде обсъден въпросът за връщането обратно на афганистански граждани.“

++++++++++

Думите му бяха последвани от протест на ВМРО, НФСБ и „Атака“  в Харманли. Националистите бяха предвождани от евродепутата Ангел Джамбазки. Те издигнаха лозунги насочени срещу присъствието на бежанците на наша територия. А и в Европа изобщо. Действията им бяха посрещнати със смесени чувства от местното население. Според едни – мигрантите са чужди на нашата култура и трябва да се връщат обратно. Други пък припомниха, че Харманли е град създаден от бежанци след войните в началото на миналия век. И поради това жителите на града би трябвало да са по-състрадателни към бягащите с цел по-добър и уреден живот в пределите на Стария континент.

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: