Людмила Божилова – кметът от Младост

Кандидатката на „Реформаторския блок“ за кмет на „Младост“ бе любезна да отговори изчерпателно на нашите въпроси. Публикуваме без редакторска намеса интервюто на Людмила Божилова за Демокрация днес

1. От какво са недоволни жителите на "Младост"?

Недоволни са по много теми – от трафика до липсата на зони за разходка на домашни любимци.

Жителите на „Младост“ искат спокойствие и сигурност. Искат децата им да са гледани и научени добре. Искат родителите им да са обгрижени. Искат развлечения. Искат кварталът им да е най-добрият. Искат културен дом, в който да има зали за радостни и траурни обреди. Да сключат брак в „Младост“, а не да ходят по другите квартали. Да отидат на театър, изложба, концерт в „Младост“.

Гражданите на „Младост“ искат от местната власт да предложи решение на ежедневните задръствания в квартала, искат зелени площи, искат недопускане на строителството в междублокови пространства и детски площадки.

Знам какво точно искат гражданите на „Младост“. И знам какви точно решения да предложа.

2. А от какво ще са доволни след балотажа на 13-и ноември?

От избора на компетентен кмет от „Реформаторския блок“, който е роден в квартала, живее в квартала и може да реши проблемите на квартала. Искам всички да разберат, че с бюлетина номер 6 ще гласуват за кмет от „Младост“, който обича района и ще направи всичко възможно гражданите на „Младост“ да бъдат доволни и щастливи. Камъкът си тежи на мястото.

3. За какво ще ви стигнат трите години, през които ще управлявате "Младост", ако избирателят гласува с номер 6 на предстоящия вот?

Ще стигнат за шест решения с номер 6 в бюлетината:

1. Трафикът по бул. „Ал. Малинов“ ще се облекчи ако бъде изградено кръстовище с кръгово движение между бул. Малинов и бул. Ляпчев“.

2. Граждански контрол върху действията на кмета и районната администрация. На сайта на общината ще бъде публикувано безплатно мобилно приложение, чрез което жителите на „Младост могат да участват в управлението на общия ни дом.

3. Училищата и детските градини се нуждаят от нови спортни площадки. А сградите им от саниране. За да са здрави децата на „Младост“.

4. Време е най-накрая да построим детска градина в кв. „Полигона“.

5. Време е и да довършим канализацията на кв. „Горубляне“.

6. Ще изградим зони за свободна разходка на домашни любимци.

За да се случат тези неща, разчитам на подкрепата на гражданите на „Младост“ и помощта на Столична община.

+++++++++++

4. С какво "Реформаторският блок" е по-различен от ГЕРБ? Това вероятно ще е най-задаваният въпрос в предизборните ви срещи?

В „Реформаторския блок“ всеки може да изразява свободно мнението си, решенията не се взимат еднолично. В РБ участват партии и хора, които са изнесли истински тежки реформи. Партиите от РБ в различните години назад са вадили България от тежки ситуации. РБ не е организация от лидерски тип. „Реформаторският блок“ е изборът на столичанина от „Младост“. Убедена съм в това!

Даниел Петров за Демокрация днес

коментари

6 Коментари

 1. Ивайло Витанов 2016-11-01 00:26:16

  Задръстванията по бул. Малинов няма да изчезнат, ако Младост 3 не се свърже с бул. Цариградско шосе и ж.к. Дружба! Някакви 500-800 метра път.\r\nВсички градинки в Младост са занемарени и колите непрекъснато ги превземат.\r\nВместо кучешки парк, не е ли по-необходимо да се довърши мрежата от велоалеи и те да стигат до парковете на града и до прилежащите околности?

 2. Марина 2016-10-25 14:50:09

  Г-жо Божилова, коя не особено интелигентна особа Ви посъветва да агитирате на английски език избирателите в България. Визирам гафа с предизборната Ви брошура, а именно текста: \\\"Keep calm and love \\\"Mladost\\\". Освен, че е ужасно банално (на английски) и обидно спрямо избирателите, е и противозаконно.

 3. Людмила Божилова 2016-10-21 22:29:08

  Г-н Георгиев, Г-н Борисов - предизборният ми щаб е в жк \\\"Младост - 1\\\", зад блок 43, в търговски център \\\"Лилиян\\\". Каня Ви, в удобно за Вас време на разговор.

 4. Мирослав Димитров 2016-10-14 19:59:51

  Люси, обичаме те и вярваме в теб! Имаш и опита, и знанията, и добротата! Успех! С теб сме!

 5. Марио Георгиев 2016-10-14 18:56:22

  С удоволствие бих се срещнал и поговорил с вас.\r\nЕлектронната ми поща е: mario7@gbg.bg

 6. Людмила Божилова 2016-10-14 16:19:42

  Г-н Георгиев, благодаря Ви за предложенията. Съгласна съм с Вашето мнение. Предизборната кампания започва от 17.10.2016 г. Бих желала да се срещнем и да поговорим. \r\n

Напишете вашия коментар: