Лукарски: Увеличаваме инвестициите в иновации

„България се стреми да постигне по-високи и устойчиви темпове на растеж чрез увеличаване на инвестициите“.

Така авторитетното британско издание "Файненшъл таймс" (Financial Times, FT) цитира министърът на икономиката Божидар Лукарски в четири страници инвестиционен обзор за страната ни, публикуван в последния брой под рубриката "Да инвестираш в България“.

"Положихме много усилия да осигурим устойчива бизнес среда, да привлечем чуждестранни инвеститори и да намалим значително административната тежест", заявява министър Лукарски. Той посочва, че страната има амбициозна програма, с която цели да постигне икономически преход към иновативно производство. Министърът на икономиката отбелязва и засилващата се роля на България като технологичен хъб, чрез който може да задържи и върне в страната висококвалифицирани специалисти в областта на информационните технологии.

„Производството на автомобилни части се е превърнало в един от водещите двигатели за националната продукция на България“, казва министър Лукарски в статия, посветена на автоиндустрията. В нея се посочва, че близо 100 предприятия в сектора на автомобилното производство работят с над 33 000 души персонал, произвеждайки части за над 20 марки коли като Пежо, БМВ и Мерцедес.

„Автомобилното производство е един от приоритетните високотехнологични сектори за привличане на чуждестранни инвестиции“, споделя министърът пред „Файненшъл Таймс“.

Източник: economic.bg

коментари

Напишете вашия коментар: