Летни музикални вечери в Стара Загора

От 6 до 29 юли Античният форум „Августа Траяна" в Стара Загора ще се превърне отново в лятна музикална сцена под звездите.

В рамките на близо месец старозагорци и гостите на „града на липите" ще имат възможността да се насладят на разнообразни музикални и танцови събития. Организатор и домакин на „Летните музикални вечери" е Държавна опера-Стара Загора с подкрепата на Община Стара Загора.

 Официалното откриване е на 6 юли със спектакъла на една от най-популярните и обичани вердиеви опери „Травиата" под диригентството на Маестро Иван Кожухаров. На 8 юли любителите на италианското белканто ще се срещнат с изкуството на звездите на Миланската скала Алиса Зиновиева, Соня Фортунато, Марио Маланини и Кармело Карузо в „Гран Гала Опера" с участието на оркестъра на Старозагорската опера. Диригент Маестро Марчело Рота. А следващата вечер ще припомни на меломаните за славата на българските баси с концерт на трима от достойните последователи на голямата българска басова традиция Александър Марулев, Ивайло Джуров, Пламен Кумпиков. Ще бъде представен и документалния филм „Либера ме" на БНТ с автор д-р Магдалена Манолова, посветен на световния бас Николай Гяуров.

 „Кино Класик Саундтракс" е специалното предложение на Старозагорската опера за почитателите на филмовата музика. Класическа музика, превърнала се в незабравими мелодии към филми ще прозвучи в изпълнение на Оркестъра на Старозагорската опера под диригентството на младия диригент-виенски възпитаник Димитър Косев. Режисьор на атрактивния концерт с мултимедийни илюстрации е Славчо Николов. Солистите и балетът на Националния музикален театър „Стефан Македонски" заедно с оркестъра на Държавна опера-Стара Загора ще представят на 15 юли забавен и бляскав концерт-спектакъл със закачливото заглавие „Кикот". Ще дирижира Димитър Косев. На 20 юли старозагорци ще видят супер продукцията на операта „Набуко", с която Държавна опера-Стара Загора заедно с Бургаската опера ще гостува в Летния сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете" на хълма „Царевец" във Велико Търново. Няма да бъдат разочаровани и почитателите на класическото балетно изкуство - най-новият приказен спектакъл на балетната трупа на Старозагорската опера „Пепеляшка" ще оживее на открито на 27 юли. На 29 юли гореща латино - програма ще завладее Античния форум - Калин Вельов & Tumbaito ще разкажат своите симфонични приказки в съпровод на Оркестъра на Държавна опера-Стара Загора.

 Източник:Дарик

коментари

Напишете вашия коментар: