Изборите в Младост - кийп калм и гласувай за Люси

На 6-и в "Младост" ще избират кмет.
 
Тези избори очаквано минаха под знака на президентските. Още по-очаквано част от основните кандидати подходиха към кампанията все едно предлагат на гражданите избор на главен архитект. Или поне главен озеленител на района.
 
И започнаха обещания на кило - всички хванаха градинските ножици и взеха да обясняват как един от най-развитите столични квартали ще се превърне в огромен парк. Птичките ще пеят, цветята ще цъфтят, градинките ще зеленеят.
 
Всички обещаха вкупом! Няма да се строи повече. Или по-точно няма да се строи до изборите. После пак ще помислим.
 
Абе работата стана с две думи "и един мармот..."
 
Да се ненадяваш колко загрижени за парковете в "Младост" местни политици се извъдиха. Начело с един (уж) независим депутат, лапащ като змей кинтите от тока. Същият за пореден път опита да пробута мантрата за независимите протестиращи граждани, които тепърва ще вземат управлението в свои ръце. Разбира се никой не задължава политиците да говорят истината. Особено по време на избори.
 
Със загриженост към гражданите на "Младост" подходиха и от щаба на явно загрижените за европейското развитие на района. Те призоваха столичани да гласуват за...линиите на метрото. Агитационният материал естествено не съдържа обозначителни знаци. И никой, ама никой не се досети кой (сякаш) плаши младостчани, че ...ще им вземе метрото.
 
 
Кампанията в "Младост" ще остане в историята и с първата жалба за агитация на...английски език. Причина за това стана картичка, която призовава за обич към "Младост".
 
KLETI PATRIOTI, стреснали се от английския. И от любовта! 
 
Ами съвсем нормално, наскоро видяхме, че един техен бивш коалиционен партньор бяга от английския като Орешарски от протестиращи. 
 
Че и любовта им е драма. Как няма - те помежду си не се понасят, обичта е чувство непознато за националистическата душа. Тя се бори с бежанци, масони, американци и световната конспирация. 
 
 
Тя се бори и с надписите на чужд език. Не влизат в Макдоналдс, не ползват чужди автомобили, колите на СКАТ са Лада Нива, не пият Кока Кола. KLET PATRIOT, PAZITEL NA BULGARSHTINATA!
 
Мимоходом в кампанията се вписа и червен генерал, разузнавач, който един месец агитираше бивши военни по кръчмите в района. Наздраве, генерале! 
 
Разбира се могат да се споменат и доста други смешки - разбити ключалки на щабове, доноси кой кога какво дарил за църквата, групово привикване на младостките директори на училища за среща с един конкретен кандидат. Или с други думи - как 120 години след Алеко - Бай Ганьо прави избори в 120 хилядния район.
 
На този фон единственият нормален кандидат за кмет на "Младост" е Люси Божилова от реформаторите. Или както гласи нейният слоган - "Кметът от Младост".
 
На 6-и с номер 6. 
 
KEEP CALM AND VOTE FOR LUSSY
 
Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

2 Коментари

  1. Цветкова, пий си хапчетата 2016-11-04 18:27:37

    Клети патриоти :)

  2. Спазвай закона! 2016-11-04 14:33:53

    Аффффторче, афффторче... Запази спокойствие и спазвай законите, тъпанарино.\r\nАгитацията на чужд език е забранена. Смяташ ли, че в държавата ни трябва да има законност, или ще се напъваш с мъничкото си мозъче да оправдаеш очевидното (и абсолятно глупаво и ненужно) нарушаване на тази забрана?!\r\n

Напишете вашия коментар: