ГЕРБ оттеглиха промените в закона за земеделските земи

Мнозинството оттегля промените в закона за земеделските земи, след като започнаха протести и от двете страни - и от посока на инвеститорите, и от природозащитници.

Първи от ГЕРБ обявиха, че на заседание на парламентарната група са решили техните представители, които са съвносители, да оттеглят подписите си, стана ясно от обясненията на Данаил Кирилов и Цветан Цветанов.

Промените бяха приети миналата седмица от земеделската комисия единодушно, а сред подписалите се от ГЕРБ бяха Десислава Танева и Менда Стоянова.

"В ПГ на ГЕРБ обсъдихме, че може да започнат много голямо напрежение и спекулации", обяви Цветан Цветанов на трибунка в парламента.

Към това той добави, че и кметове на черноморските общини са се обадили в ГЕРБ с позицията, че е добре въведените вече срокове да се спазват и да не се променят. Срокът, след който терените се превръщат в земеделски земи, изтича на 24 май, а по обяснението на шефа на правната комисия Данаи Кирилов, който има инвеститорски интерес да строи след тази дата, просто трябва да плати таксата отново и да извърви цялата процедура.

Вчера лидерите на ГЕРБ и ОП обсъдили казуса и се съгласили, че е най- добре да се откажат от удължаването на срока, през който земи по морето могат да бъдат застроявани, добави Цветанов. А минути по-късно от по-малкия коалиционен партньор потвърдиха казаното. Главният вносител на проекта Йордан Апостолов информира медиите, че отива в деловодството да оттегли законопроекта.

Източник: kanal3.bg

коментари

1 Коментари

Напишете вашия коментар: