Втори урок за млади тъпанари

Ядосан съм. И не ми минава. Искам ние, българите, да бъдем единни, обединени около национална кауза.

Имаме кауза: България да успява в Европа, да бъдем силни със силните в Европа. Това ни е завещал още Апостолът на свободата: „да бъдем равни с другите европейски народи”.

Вчера Ви разказах за съдбата на четирима от осъдените от незаконния „народен съд” и убити от слугите на Москва у нас – българските комунисти. Но отново се питам: защо има заблудени млади хора у нас, които плюят върху националната ни кауза и искат да се върнат отново кошмарните времена, когато Русия се е разпореждала с нашата България като със своя губерния? Дали са объркани от незнание? Дали просто се правят на „интересни”? Истината вероятно е по средата. Но във всички случаи да защитаваш днес Русия означава, че не си патриот, че предаваш България, че си против националната кауза.

Недоумявам, как днес, след като са вече известни престъпленията на българските и на руските комунисти срещу България и човечеството, млади хора могат да се водят по акъла на БСП. Как например ще станеш член на тази партия като знаеш, че тя е била приют за убийци, че е вършила ужасни престъпления, че многократно е докарвала до пълна мизерия България. А може би и днес има млади хора, които искат да крадат, да убиват, да унищожават и затова се водят по акъла на БСП или слушат простотиите на Сидеров или Волгин?

В началото на 90-те години, когато поетът-комунист Веселин Андреев разбра истината за престъпленията на своите „другари”, той напусна червената партия и се самоуби. За да си отиде от този свят не като комунист, а като човек. Разбира се, пази Боже, не искам това от днешните фенове на „Балада за комуниста”. Но все пак някаква промяна очаквам. Затова и продължавам „урока”.

Александър Станишев e български лекар, учен и политик. Той е най-добрият български хирург между двете световни войни. Имал е нещастието да стане министър на здравеопазването и вътрешните работи и то само за 3 месеца, от юни до началото на септември 1944 г. Бил е и ректор на Софийския университет. На 1 февруари 1945 г. е осъден на смърт от незаконния „народен съд” и екзекутиран.

Атанас Буров въвежда най-модерните за времето си европейски практики във финансите. Комунистите го наричат „идеолог на българската буржоазия“ и понеже днес те са „буржоазията”, „капиталистите”, той би трябвало да е тяхна икона, а не да храчат в паницата, която днес ги храни. Буров завършва политически и финансови науки в Сорбоната. Връща се в България, за да отиде доброволец за фронта. И при Чаталджа поручик Буров води атака срещу турските позиции „на нож“. Това днешните сидеровчета признават ли го за патриотизъм? През Втората световна война е противник на съюза с нацистка Германия.Става министър само за една седмица: от 2 до 9 септември 1944 г. Комунистите не го убиват веднага. Умира на 15 май 1954 г. в затвора в Пазарджик. Но защо този патриот, умен и знаещ, човек без да е извършил престъпление, е в затвора?

Димитър Кушев е агроном. За една година е министър на земеделието. За него се знае, че е бил против обявяването на война на Англия и САЩ. Защо тогава е осъден на смърт от незаконния „народен съд” и убит?

Димитър Шишманов е известен български писател, външен министър на България за 1 година (1943 – 1944). Син е на проф. Иван Шишманов – учен от световна класа, основател на Софийския университет и редактор на „Сборник за народни умотворения, наука и книжнина“, където се съхранява цялото ни фолклорно наследство и благодарение на който чалгаджии като Трифоновият Славчо, могат да открият някоя българска народна песен, вместо да мърсят ефира със сръбски ментета. Димитър завършва право в Женева.Пише драми, повести и разкази. Изпратен е на дипломатическа работа в Атина, министерството е доволно от него и през есента на 1943 г. става министър на външните работи. Осъден е на смърт от Народния съд и екзекутиран на 1 февруари 1945 г.

И последен пример за днес: Иван Батембергски. Бил е шеф на Българската национална спортна федерация. Повечето от днешните псевдопатриоти са и футболни запалянковци. Виждаме ги често как пъчат голи татуирани тумбаци по стадионите. Батембергски спасява от изпращане в нацистките газови камери треньорът на футболния отбор "Македония" от Скопие, който е бил от еврейски произход. И каква е наградата за това му благородно дело? Разбиват му главата с приклад веднага след излизането от "народния съд". Дори не го оставят да стигне жив до мястото на разстрела. И след това убийците комунисти изпращат заповед за интерниране в Добруджа на ... на петгодишната му дъщеря Илиана, понеже била "враг на народа”!

Толкова за днес.България е страдала само и единствено, когато са я управлявали проруски подлоги като българските комунисти – същите, които избиват елита на нацията ни. Десетилетия след тези ужасни престъпления в средата на миналия век, България продължава да се управлява от наследниците на престъпниците. И продължава практиката до управлението на държавата ни да не се допускат наследниците на жертвите на комунизма. А това е дискриминация, престъпление срещу правата на човека. Налице е продължаващо във времето комунистическо престъпление. Затова и България така трагично изостава от останалите европейски държави. Затова и не сме равни с тях по живот, както мечтае още Васил Левски. Приятен ден!

Източник: Публикация на Александър Йорданов във фейсбук

коментари

2 Коментари

  1. Бат Васе 2017-02-07 15:48:09

    Ти му говориш за Свобода той все за доходи дудне????!!!!!\r\n

  2. Емил 2017-02-04 12:35:06

    Стига противопоставяйте недоволството от днешния ден на комунизма.\r\nНе е това конфронтацията. Това е изместване на вниманието от истинските проблеми.\r\n\r\nНе може да сме равни на европейските народи, като сме с най-ниски доходи.\r\nДали причината е лобизъм, експлоатация и задушаване на икономиката от по-силни играчи, или управляваща класа която краде, или ние сме мързеливи и некадърни?\r\n\r\nНай-изгодния отговор, за да се одобри статуквото е да се изтъкне последното.\r\nНо това не решава факта с доходите. Какво равенство, какви европейци. Ние икономически не сме европейци и то е ясно като бял ден.

Напишете вашия коментар: