ВМРО: ДОСТ и Местан са опасни за националната ни сигурност

Протурските партии в България никога не са работили в интерес на страната ни, а точно обратното.

Това е опасна тенденция, която достигна своя апогей с официалното искане от страна на Лютви Местан България да признае турско малцинство. Езикът на омразата, който беше наложен именно от Местан като лидер на ДПС преди години, вече започна да се материализира и сериозно да застрашава националната сигурност на държавата. Всякакви опити за сепаратизъм, за насаждане на чуждодържавни ценности и опити да се внуши на част от народа на една суверенна държава, че принадлежи към друга такава, е държавна измяна.

България отдавна е осигурила всички конституционни и законови възможности за изява на съзнанието, за образование на майчин език и за свободно изповядване на религия. Българската конституционна и правна уредба не познава малцинствата и за това сравненията с уредбата в други държави са нелепи.

Призоваваме главния прокурор на Република България Сотир Цацаров да се самосезира, тъй като днес в национален ефир Лютви Местан наруши Конституцията на Република България, като открито пропагандира за разделение на обществото на религиозен принцип. Местан дори изрази абсурдното твърдение, че всички мюсюлмани в България са етнически турци.

Отново искаме да се проследи от къде идва финансирането на партия ДОСТ и с какви средства живее нейният лидер Лютви Местан. Призоваваме службите да повишат степента си на сигурност, защото очевидно протурските партии в страната ни задвижват чудовищни антибългарски процеси, които могат да засенчат зверството на гара Буново. Също така обръщаме внимание, че на фона на всичко това инцидентът с пребития от турски гранични полицаи невинен българин на територията на България започва все повече да изглежда като провокация и демонстрация на незачитане суверенитета на страната ни. Още една неглижирана, но много знакова проява.

Източник: Vmro.bg

коментари

Напишете вашия коментар: