Велик Локомотив екзекутира трупата на Гриша Ганчев

Столичните железничари написаха нов епизод в славната си история.

Червено-черните отстраниха отбора на Гриша Ганчев от турнира за Купата на България. Локомотивци победиха с 2:1 жалкия тим, който зове себе си ЦСКА-София. Те постигнаха успеха на своя стадион пред погледа на малката си, но както винаги много колоритна и вярна агитка.

За Локомотив точни бяха Димитър Георгиев и Богомил Христов. Почетното попадение за гостите бе дело на Рафа Перес.

Отборът от квартал „Надежда“ можеше да победи и с по-изразителен резултат. Но реферът поряза домакините след като не отсъди чиста дузпа в 17-та минута. Тогава Христов от Локо развинти защитника Малинов, който извърши очеизвадно нарушение. Но съдийската свирка се оказа благосклонна към ЦСКА-София и техния благодетел.

Решението на съдията Ангелов накара собственика на Локо да обмисли възможността да извади неговите момчета на терена. Гневът на Иван Василев бе напълно оправдан. Но справедливостта все пак възтържествува. И Локо София продължава в следващата фаза.

Червените фенове бяха бесни след мача. Според тях Ганчев е превърнал някогашния гранд от Борисовата градина в уродлив вариант на ловешкия Литекс. Доказателство за това е фактът, че почти всички играчи от миналогодишния отбор, во главе с треньора Христо Янев, вече са вън от стадион „Българска армия“.

„Няма и помен от сърцатите армейци, които взеха Купата на България. Ганчев доведе разни чужди анонимници, кръсти ги ЦСКА, сложи им червените фланелки и си помисли, че така ще се получи. Уви, не става“, категорични бяха видни предстaвители на Сектор Г.

Лаврите останаха за столичното Локо. Което като птицата Феникс възкръсна от пепелта. И след престой в Чистилището – година игра по поляните из софийските села (или „А окръжна“) доказа безспорно, че мястото им е в елита на българския футбол.

Там където през годините те винаги са играели водеща роля. От Никола Котков през Начко Михайлов до отбора, който през 2015-та завоюва бронзовите медали при последнотo си участие в първия ешелон на родния футбол.

София тази вечер не е синя, не е и червена. Тя е червено-черна!

Цветан Димитров за Демокрация днес

Снимка: Gong.bg

коментари

Напишете вашия коментар: