Безопасен път до училищата в Бургас

На 15 септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрация Бургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част от кампания за превенция от транспортни произшествия по пътищата на област Бургас. Доброволци от Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” ще помагат на ученици от три бургаски училища да пресекат безпроблемно по време на първия учебен ден.

Младите хора ще спират автомобилите със специални табели СТОП, за да осигурят безопасното преминаване на учениците и стигането им до класните стаи. В кампанията ще се включат още представители на спешния телефон 112 и Инспектората по образование. Подобни мероприятия не се провеждат за първи път, като практиката показва, че се приемат положително както от самите ученици, така и от техните родители и учители. В събитието и тази година участие ще вземе обичаният от малчуганите инспектор Хитами – симпатичния хипопотам, който учи малки и големи на пътна безопасност.

 „Радва ме фактът, че в Бургас все повече шофьори спират пред пешеходна пътека, осигурявайки безпроблемното пресичане на най-уязвимите участници в движението – пешеходците. Това се случва благодарение на усилията, които бургаската общественост, институции и неправителствен сектор полагат срещу войната по пътищата. Разбира се и с подкрепата на медиите, които са незаменим партньор в превенцията за безопасност на движението. Приветствам ентусиазма на всеки един, който отделя от времето си и се включва в подобни кампании. Следващото събитие, което планираме е насочено към най-младите шофьори, тези, които тепърва взимат шофьорски книжки. За съжаление малкото опит, който имат на пътя, съчетан с желанието им да изпъкнат пред връстниците си често води до фатални последствия.“, коментира областният управител Вълчо Чолаков.

Кампанията по пътна безопасност ще се проведе на 15.09.2016г. от 08:00 часа.

Източник: e-burgas

коментари

Напишете вашия коментар: