Англия изрита Сам Алърдайс

Английската футболна асоциация изрита Сам Алърдайс.

Формално той си тръгна по собствено желание, но ако не бе подал оставка със сигурност щеше да бъде уволнен.

Треньорът на английския национален отбор изгоря след скандал с дъх на корупция и много пари.

Той бе заснет  да предлага заобикаляне на ограниченията за право на собственост върху играчи от трети страни. Алърдайс предложи услугите си за осъществяване на измамата, а в замяна поиска солидна сума. от репортери под прикритие на „Дейли Телеграф“(основна медия на Албиона).

Журналистите се представили за футболни агенти от Далечния изток. Скандалът тепърва се разраства и вероятно ще вземе главите на други видни имена от английския футбол.

Ето съобщението на футболните шефове от Острова:

„ФА официално потвърждава, че Сам Алърдайс напусна поста си като селекционер на Англия. Поведението му, което беше разпространено в медиите днес, е недопустимо. Той приема, че е направил огромна грешка и се извини. Все пак, заради естеството на действията му, ФА и Алърдайс приеха да разтрогнат договора по взаимно съгласие.

Това решение не е взето с лекота от Асоциацията. Целта ни е да следим за развитието на футбола като цяло и да спазваме най-етичните норми на поведение. Селекционерът на Англия е фигура, която трябва да излъчва лидерство и да показва уважение към всички аспекти на играта.

Гарет Саутгейт ще поеме задачите на поста за следващите четири мача с Малта, Словения, Испания и Шотландия, а през това време ще тече процесът по намиране на нов селекционер. ФА пожелава успех на Сам Алърдайс за в бъдеще.“

коментари

Напишете вашия коментар: