ХДС победи на изборите в Долна Саксония

Антиимигрантската партия „Алтернатива за Германия“ се класира на четвърто място на състоялите се вчера местни избори в Долна Саксония. Формацията получи 7,8% от гласовете Това сочат предварителните резултати от вота в северозападната германска провинция, предаде Ройтерс.

Преди седмица "Aлтернатива за Германия" стресна Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, след като спечели 20,8 на сто на провинциалните избори в източната Мекленбург-Предна Померания. Тогава ХДС остана трета с 19%, а победители бяха социалдемократите. Поражението на консерваторите предизвика нови критики към имиграционната политика на Меркел. Вчера в Долна Саксония християндемократите победиха с 34,4 на сто, следвани от социалдемократите с 31,2, „Зелените“ с 10,9 и „Алтернатива за Германия".

Напоследък „Алтернативата“ постоянно подобрява рейтинга си в национален мащаб. Според резултатите от анкета на социологическия институт Емнид, публикувани вчера във в. „Билд ам зонтаг“, подкрепата за АзГ е достигнала 13 на сто, а ХДС има 33% загубвайки един пункт спрямо предишно проучване. 

коментари

Напишете вашия коментар: