Трайков: Кога ще проверим руските реактори?

Министерство на енергетиката не си е мръднало пръста по казуса АЕЦ „Белене“!

За това алармира кандидатът за президент на РБ – Трайчо Трайков.

Бившият енергиен министър попита: „Кога ресорното ведомство ще отиде в Русия, за да провери какво точно е изработено от оборудването, за което сега ни искат пари?“ Според него те отдавна е трябвало да свършат това.

Трайков бе далеч по-позитивен към другия голям проект на властта. По думите му газовият хъб „Балкан“ е печелившо начинание. То може да се превърне в отговор на много от трудните задачи, които възникват и ще възникват пред българската енергетика.

Кандидатът на реформаторите похвали управляващите за усърдието относно скандала с т.нар. „царски конюшни“. Но ги призова към същото внимание и по отношение на продажбата на дипломатическия клуб в Бояна.

Трайчо Трайков напомни, че и прокуратурата трябва да се ангажира по темите. Той подчерта, че в едни казуси държавното обвинение мълчи, а по други гласът му „звучи във фалшива октава“. И обеща: „Довършвам съдебната реформа при положение, че бъда избран за президент.“

Претендентът за стола на Плевнелиев коментира и вчерашното поругаване на знамената на ЕС и НАТО, което видяхме по време на русофилски събор край Казанлък:

„Какво ще дойде като бъде съсипан ЕС? Визи и война!“

По думите му – „Борисов ненужно държи на ръководни позиции кадри на Тройната коалиция. Какво прави Румен Овчаров като държавен представител в Надзора на Лукойл?“

Източник: БНТ

коментари

Напишете вашия коментар: