Трайков е кандидатът на РБ за президентските избори

Трайчо Трайков и ген. Съби Събев са кандидат-президентската двойка на "Реформаторския блок".
 
Решението бе взето от Изпълнителния съвет на Блока. След гласуване на неговите членове - Трайков и Събев са получили 3/4 от предпочитанията на участниците в управленския орган на РБ.
 
Лидерите на десницата показаха единство и застанаха рамо до рамо с Трайков при представянето му като претендент от името на Блока за поста на Росен Плевнелиев.
 
Председателят на СДС Божидар Лукарски заяви, че синята партия ще се съобрази с решението на своите партньори. Според него структурите на неговата формация ще дадат всичко по силите си за успешното представяне на реформаторската кандидат-президентска двойка.
 
Преди заседанието на Съвета Лукарски повтори позицията на НИС на СДС, която бе изразена вчера. Сините обявиха, че държат на кандидата, който техните симпатизанти класираха на първо място в електронното допитване, проведено от Съюза на демократичните сили.
 
Това бе депутатът от РБ Гроздан Караджов. Името му срещна одобрението и на ДСБ/Радан Кънев. Но Караджов бе обявен за категорично неприемлив от Движение "България на гражданите".
 
Така се стигна до окончателното решение. Трайчо Трайков ще е общият реформаторски кандидат. Той не получи подкрепа единствено от СДС. Но след избора лидерът Лукарски му пожела успех и обяви, че неговите хора ще работят на 101% за реформаторската номинация.
 
И в крайна сметка - ръководителите на Блока подкрепиха Трайков, а зам.-председателят на НС Иван Иванов (представител на гражданската квота в РБ) обяви, че е налице бял дим от реформаторския комин. Предстои да видим в каква посока ще запуши той.
 
Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: