Смях в залата - Кадиев обърка министъра за концесията на Дънди

Фамозният Кадиев пак се изложи.

Довчерашното острие на социалистите обърка министъра към когото да адресира питането си относно концесията на „Дънди“ за добив на руда в Средногорието. Повод за въпросното питане е одитен доклад на Сметната палата от края на юли, който е посветен на тази концесия.

На 10-и август този месец той е входирал в деловодството на Народното събрание своя въпрос. Оказва се, обаче, че той е трябвало да бъде насочен към министъра на енергетиката. Защото в ресора на Теменужка Петкова е да отговаря на депутатите ако имат интерес в горепосочената тематика. А не Божидар Лукарски, както погрешно мисли Кадиев.

Ето и отговора на самия Лукарски:

„Бедни ми г-н Кадиев, за повече от година и половина като депутат в това Народно събрание не разбрахте, че концесиите са в ресора на министъра на енергетиката, а не на министъра на икономиката! Така е записано както в Устройствените правилници на двете ведомства, така и в последните промени в Закона за подземните богатства, приети миналата година от този състав на Народното събрание. Очевидно обаче в стремежа си да развивате популистки тези сте пропуснал тези факти!“

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: