СДС държи на Караджов

Съюзът на демократичните сили отново заяви, че държи на своя кандидат за общата номинация на „Реформаторския блок“.

„Сините“ обявиха, че съвсем не считат за приключена процедурата по избор на реформаторския претендент за стола на Росен Плевнелиев. На свое заседание днес Националният изпълнителен съвет на формацията е взел решение да предложи на своите партньори ново изслушване на кандидатите за държавен глава – Гроздан Караджов и Трайчо Трайков.

Според НИС на СДС фактът, че Караджов спечели убедително електронното допитване до техните членове и симпатизанти е достатъчно солиден аргумент в полза на провеждането на финална битка между двамата. След което Изпълнителният съвет на реформаторите ще вземе своето решение.

Румен Христов, депутат от РБ и зам.-предс. на СДС бе категоричен: „Гроздан е автентичният десен кандидат. Нашите хора го избраха и ние сме длъжни да поставим кандидатурата му на ново, последно обсъждане. Ако колегите решат, че кандидатът на РБ ще е Трайков – така да бъде. Ние ще се съобразим с решението, след което ще работим за единния канидат за президент на „Реформаторския блок“.

Припомням, че миинистърът в кабинета „Борисов-1“ – Трайчо Трайков – спечели гласуването в председателския съвет на реформаторите. Очакваше се ИС на РБ да утвърди утре неговата кандидатура. Но вероятно формациите ще се съобразят със СДС. И следващата им сбирка ще се проведе идния вторник. Тогава и ще се вземе финалното решение – Караджов или Трайков ще е реформаторският кандидат за президентските избори.

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: