Светъл лъч след Олимпиадата

Българи-юначки!

Този възглас обиколи форуми и социални мрежи.

И той не бе никак случаен. Причината я знаем всички. Българските момичета спечелиха три медала на изминалите Олимпийски игри в Рио.

Н бразилска земя с ценните отличия се окичиха Елица Янкова (бронз в борбата), Мирела Демирева(сребро скок височина) и ансамбълът ни в художествена гимнастика(бронз). Особено ценен бе подвигът на златните момичета след тежкия инцидент сполетял тяхната съотборничка Цвети Стоянова в навечерието на подготовката за най-голямото спортно събитие в света.

Грациите, Демирева и Янкова доказаха, че бъдеще пред българския спорт има. Но за постигане на мечтаните цели са нужни много усилия и себеотрицание.

Въпреки успеха на дамите – няма как да подминем друг факт. За първи път (откакто печелим отличия) българските мъже не печелят медал на Олимпиада. И за това си има конкретни причини. Които ще са предмет на отделен анализ. Време за който ще дойде след почти сигурното класиране на Лудогорец в Шампионската лига. Защото в разградския отбор също отстъстват българските мъже. В титулярния им състав са само двама.

Но нека се порадваме днес на дамите, а утре на орлите-петкратен шампион на България. Те го заслужават

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: