Реквием за Първанов и Дончева

Отминаха фанфарите след убедителната победа на Радев и инициативният му комитет. Наред е обективният прочит на събитията. И ако в дясно (традиционно) ври и кипи от коментари и мнения, то говорителите в левия спектър сякаш умишлено затраяха.

А там наистина нещо се случи.

Вън от съмнение резултатът на Радев (пък дори и близо милион гласа на първи тур) не са резултатът на БСП. Да – социолозите предвиждат, че 1/3 от българите ще подкрепят Нинова и компания на предсрочния вот. Което в числа дава споменатия по-горе резултат, който червената двойка постигна на 6-и ноември. Но агенциите даваха и голяма преднина на Цачева. И то въпреки очевидните и грешки в кампанията. Та нека подходим с техните врачувания с едно наум.

Каквато и да е реалната електорална тежест на БСП днес – един извод се набива на очи. „Позитано 20“ съумя за пореден път да пребори претендиращите за място под слънцето в ляво. Успя да го направи с БСДП на Дертлиев, с Евролевицата на Томов, днес го стори с АБВ на Първанов и „Двиежение 21“ на Татяна Дончева.

Мижавият резултат президентските избори на Георги Първанов(и кандидата му – момчето за всичко – Калфин) и устата юристка е ясен знак, че левите приключиха с процесите, на роене, че авантюрата от 13/14 ще бъде забравена толкова бързо, колкото бързо потънаха в небитието Евролевици, социалдемократи, български левици и други подобни образувания.

Знак, че БСП няма да тръгне по пътя на СДС отпреди 15 години. Че „Позитано 20“ смачка ГМО-тата в ляво. Че Корнелия Нинова е единственият и признат лидер в ляво.

Че десницата и десните хора за пореден път трябва да вземат пример от червените. Те също се мразят един друг в червата, но щом дойде момент за битка са всички заедно.

И не прощават на предателите, бързо разкриват и унищожават поредните инженерни проекти или така наречените политически ГМО-та.

Това трябва да направи днес и българската десница. Това е първата задача на „Реформаторския блок“.

Тяхно е решението каква съдба ги очаква – тази на триумфиращата Нинова или пътя към небитието, накъдето са поели уверено Първанов и Дончева.

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

1 Коментари

  1. Скарамуш 2016-11-20 13:56:31

    За какви ГМО-та става въпрос през 1994 година на парламентарните избори БСП има 2 258 212 гласа. На парламентарните избори през 2014 година БСП има 505 527 гласа. След следващото им управление тази партия надали ще я има в небитието. Нейния проблем не са всички тези бивши техни членове които правят партии, а така наречения патриотичен вот. Така наречените \\\"патриоти\\\" са техния загубен електорат, а не отцепилите се от редиците им. Добре, че ДПС свали правителството на Орешарски, защото ако бяха продължили да управляват сега нямаше да могат да влязат в следващия парламент. БСП ще се стабилизира и повишава електоралната подкрепа до следващото им управление, а то най-вероятно ще ги направи една малка партия на ръба на влизане в парламента. Голяма част от техния електорат ще продължи да се оттича към новата модна вълна в световен мащаб и това са патриотично говорещите партии.

Напишете вашия коментар: