Путин подкрепя Борисов за Балкан

България се е договорила с Брюксел и Москва за газовите си проекти. Това каза премиерът при откриването на 9-та лятна академия на МГЕРБ във Варна. Ето част от пълното му изказване по темата:

„В понеделник имаме газова конференция тук. Затова искам много ясно да кажа какви са перспективите. След санкциите и всичко, което се случи в Украйна и решението на ЕС и САЩ, ние не можехме сами като държава да решим сами да продължаваме "Южен поток". Затова аз очаквам представителят на ЕК официално да каже, че европейският газов хъб "Балкан" може да има и руски газ. Затова руските колеги трябва много внимателно да слушат какво ще кажат тук представителите на ЕС. И за това ми беше разговорът с президента Путин. И той каза, да правилна ти е тактиката. Всичко да е ясно поставено на масата.

За "Белене" ще свикам и партията, и правителството. И с колегите говорих, Валери Симеонов ми каза - да платим веднага. За да можем да кажем - платени са, наши са, да решим какво да правим.

Трябва да кажа, че въпреки всички опасения, Путин беше много добронамерен. Каза: "Формулирайте пред Европа вашите цели, готови сме да работим с вас". Той вече знае, че ние вече сме членове на ЕС и НАТО, и никакви задкулисни игрички няма да играем.

коментари

Напишете вашия коментар: