Премиерът не е натискал за смяна на Веселин Пенев

Борисов не ме е натискал да подам оставка. Направих това, отчитайки сериозния обществен интерес по темата“, категоричен бе Веселин Пенев.

Доскорошният столичен губернатор отново повтори, че в процедурата по продажба на т.нар. „царски конюшни“ няма нарушение на закона. Няма и негово действие, което е увредило държавния интерес по казуса.

Зам.-председателят на НПСД бе оптимист, че проверката ще потвърди правотата на неговите твърдения. Представителят на „Реформаторския блок“ съзря сценарий за атака на правителството, министър-председателя и вътрешния министър Румяна Бъчварова. Заговорът бил замислен от социалистическото ръководство на „Позитано 20“

Припомням, че Пенев подаде оставка в петък след личен разговор с Бойко Борисов. Преди срещата с министър-председателя той даде нарочна пресконференция, на която заяви, че е невинен и обвини опозицията в предизборни маневри и класически популизъм.

Скандалът избухна след като БСП разкри, че областната управа в София е продала на инвеститор земя в идеалния център на столицата. Заплатената цена е възлизала на около 90 лева за квадратен метър. В последствие областният управител в първия мандат на ГЕРБ – Данаил Кирилов – обяви, че той е реализирал сделки, при които държавата е продавала терени на няколко десетки пъти по-високи нива.

Източник: БТВ

коментари

Напишете вашия коментар: