Поведението на Кънев е странно

„Ние правим, така че Реформаторският блок да бъде по-добре разбран в по-широка група хора.“ Това заяви министърът на образованието Меглена Кунева пред БНТ.

Тя подчерта, че от Реформаторския Блок са доволни, че техните кандидати Трайчно Трайков и Съби Събев са имали подкрепа навсякъде в страната.

„След събранието на изпълнителния съвет на РБ, всички партии плюс представители на ДСБ, излязохме с общо решение. Благодарим на нашите симпатизанти. За нас кандидата на европейските народни партии, независимо от коя от двете формации е нещо, което със сигурност ще мобилизира нашите избиратели поставени пред този избор. Ние се събрахме вчера изпълнителният съвет на РБ. Имаше представители на ДСБ, но без Кънев. Той поиска тази среща, но те не дойдоха. Ние бяхме представители на СДС, БЗНС, Нова демокрация, България на гражданите. Абсолютно всички се бяхме събрали и чакахме един човек – г-н Кънев.

Лично решение на Радан Кънев е да не помогне с призив и оценка България да няма президент, който идва от левия център. Това е странно и непоследователно поведение. " “, заяви Кунева.

Според нея е немислимо гласувалите за Трайков да гласуват в ляво на балотажа.
„Отношенията с ГЕРБ са ясни. Те са на базата на коалиционното споразумение. Ние искаме конкретни неща от управлението и се борим те да може да станат. Всеки от колегите има своя фокус на внимание“, заяви Кунева. 

коментари

Напишете вашия коментар: