Марков: Гласовете не са на Лукарски, а на СДС

„ГЕРБ винаги са вадили собствен кандидат. При нас традиционно по-трудничко, но в крайна сметка избрахме силна номинация. Трайков е добър претендент за поста на Плевнелиев. Влизаме в кампанията с пълни сили“, категоричен бе Костадин Марков, заместник-председател на СДС.

Депутатът от РБ очерта новата ситуация, пред която е изправен „Реформаторският блок“:

„Дотук винаги сме се конкурирали – европейски местни и парламентарни избори,. Сега ще трябва да докажем, че можем да работим заедно за един общ кандидат.“

За полемиката относно избора на обща кандидатура:

„Г-н Лукарски изрази позицията на СДС. Нашият кандидат бе Гроздан Караджов. До последно се борихме за него, но решението на РБ бе общата номинация да се казва Трайчо Трайков. И ние ще се борим за нея.“

За критиките от ДСБ:

„Побеснях от позицията на генерал Атанасов. Той каза: „Без значение от гласовете на Лукарски. С тях или без тях - няма никакво значение...“

Само ще му припомня, че това са гласовете на СДС, а не на Лукарски или на Марков.

Ще му припомня, че СДС спечели четири пъти повече съветници от ДСБ на местните избори.

Ще му припомня, че ги бихме дори в София, където винаги са претендирали, че им е силата.

Идва вот, на който трябва да се явим обединени. А не да даваме воля на желанието да покажем на аудиторията колко атрактивни и готини политици сме.

Позицията на ДСБ ми прилича на дете пред блока, което трудно се вписва в групичката. Изяжда бой, бяга настрани, казва не ме боли и се връща.

По този начин вредим на кандидат-президентската двойка. Но ние от СДС няма да мълчим когато някой се отнася по този начин с нашия лидер и с нашата партия.

Изборът на Трайков и мнението на СДС:

„СДС е единствената формация в Блока, която направи електронно допитване до своите членове и симпатизанти относно кандидат-президентската номинация. Ние постъпихме максимално открито и прозрачно.

Мисля, че Трайков ще бъде честен президент. Няма да се съобразява с политическата конюнктура и с актуалните силни на деня. Допада ми, че неговите първи послания са свързани със свободата – на личността, на мисълта, на действието. Тези ценности бяха основна база и фундамент тогава когато възникна СДС.

Външната политика и геополитическата ориентация на президента Плевнелиев срещат твърдата ни подкрепа. Трайков ще продължи неговата линия.

За обвиненията срещу кмета на Перущица и ексобластния на София:

„Познавам лично доскорошния столичен губернатор Веселин Пенев и съм убеден в законосъобразността на неговите действия.

Относно кмета на Перущица - склонен съм да повярвам на Радан Кънев, който твърдо застана зад Ради Минчев.

Но случилото се несъмнено е удар върху „Реформаторския блок“ и влияе върху нашата кампания.

За кабинета „Борисов“ и парламентарното мнозинство:

„Управленската коалиция е стабилна, но големият тест ще е приемането на бюджета. Към днешна дата се работи правилно, извършват се реформи, мнозинството има основание да очаква пълен мандат от кабинета „Борисов-2“. Не виждам индикации за преформулиране на властовата конфигурация. Винаги има вероятност, но не мисля, че евентуални предсрочни парламентарни избори са твърде възможни.

За БСП и генерал Радев:

„Те не са ни конкуренти. Битката им е с АБВ и Първанов за водеща роля в лявото пространство.

Слушах внимателно интервюто с Радев. Разбрах точно три неща:

1. Намерили са го по телефона. Припомням, че Борисов така ги намираше по кръстовищата.

2. Кандидатира се, защото бил сърдит на някой си.

3. Оградата не отговаряла на изискванията. На кои изисквания, на кой закон - така и не стана ясно.

Източник: „България он Еър“

коментари

Напишете вашия коментар: