Лукарски: Да България, ДЕОС и Зелените не са десни

„Коалицията на Христо Иванов и Атанасов е анти Цацаров. Ще се закрие ли след две години, когато сменят Цацаров? Да България и компания подкрепят гей браковете, единственото общо между тях и ДСБ е ОФ обединение срещу конкретна личност. Без политики, без кауза, без визия“, категоричен бе Божидар Лукарски, лидер на СДС.

Петорната коалиция

„Сбирката на тези формации прилича на Отечествен фронт. Обединението не е на идейна основа, не виждаме ясни дясноконсервативни ценности, каквито изповядваме в СДС.

И най-големият фантазьор не може да си представи, че „Да, България“, ДЕОС и „Зелените“ са десни. БЗНС пък участваше до края в кабинета „Борисов-2“. А днес ДСБ казват, че не си говорят с формации, които са присъствали до последно в предишното управление на ГЕРБ. А какво прави там Николай Ненчев в такъв случай? Пак виждаме отечественофронтовски принцип. Значи за едни може, а за други – не.

Съдебната реформа

„Христо Иванов има фиксация върху темата прокуратура. Когато сменим главния прокурор кой ще е следващият му обект на критика? И защо говори само за обвинението, нека анализира и безобразията, които се случват в българския съд.“

Отношенията с ГЕРБ

„Не сме против Борисов или ГЕРБ. Но сме в опозиция и против конкретни действия и политики на коалиционното правителство на ГЕРБ и "Обединените патриоти". Против сме например проектобюджета за догодина. Повтарям пак позицията на „Реформаторския блок“. „Бюджет 2018“ не е социален, а социалистически. Той е про БСП.“

Източник: БТВ

коментари

Напишете вашия коментар: