Кънев: ГЕРБ се разпада пред очите ни

"Политическата майка на ген. Румен Радев е Корнелия Нинова, затова не търсете симпатия и подкрепа". Така лидерът на ДСБ Радан Кънев отговори в ефира на bTV кого ще подкрепи неговата партия на балотажа.

"Изтича споразумението на Реформаторския блок. Ако колегите искат да подписват ново, ние няма да отидем на изпълнителния съвет днес. Имаме различен път. Имаме нов политически проект", обяви Кънев, но без да дава повече подробности за бъдещето.

"Това управление се срина пред очите ни. Няма да водим преговори. Вчерашният първи тур произвежда една политическа криза", каза още Радан Кънев.

По думите му, за да се излезе от нея, трябва да има силна дясна алтернатива.

"Пред очите ни ГЕРБ се разпада", каза Кънев: "Томислав Дончев говори едно в едната телевизия, Владислав Горанов и Лиляна Павлова, ДПС крилото в ГЕРБ, не дават властта, карат се с него през студиата. Ще допуснем ли това пространство да бъде заедно от националисти и популисти?", попита лидерът на ДСБ.

„Това управление се срина пред очите ни с вота на българските граждани, има 25% подкрепа”, коментира той. Според Кънев ДПС вече е „ента политическа сила” и не е от значение за балотажа. По-важни са процентите на националистите и най-вече тези на Веселин Марешки.

Кънев коментира външния вид на премиера Борисов по време на изборния ден. "Бойко не може да си намери изгладена риза, дава пресконференция по пуловерче", каза той.

Запитан за отношението на партията към здравния министър Петър Москов - Кънев отговори: "Ако Москов работи срещу интересите на партията, ще го изключим, но за това, че мисли по различен начин - не".

коментари

Напишете вашия коментар: