Клинтън отново води пред Тръмп

   Претендентът на демократите за президентския пост на САЩ Хилари Клинтън е върнала солидната си преднина пред републиканския претендент Доналд Тръмп. Това сочат данните от изследване на Ройтерс/Ипсос.
 
Проучването, осъществено между 20 и 24 юни, показва, че 46,6% от американските избиратели подкрепят Клинтън, 33,3 на сто – Тръмп. Други 20,1 процента не одобряват нито един от двамата.
 
Тръмп се радваше на засилена подкрепа след масовото убийство в Орландо на 12 юни. Тогава той поднови обещанието си да забрани на мюсюлмани да влизат в страната. Тръмп успя да „стопи” преднината на Клинтън до девет процентни пункта. Нарастването на популярността му обаче се оказа временна тенденция. Сегашната преднина на Клинтън от 13,3 процентни пункта е приблизително същата като преди атаката във Флорида.
 
Междувременно стана ясно, че делегатит от Вирджиния за националния конгрес на Републиканската партия е завел федерално дело. Той опитва да избегне задължителното гласуване за предполагаемата номинация на Тръмп през юли, съобщи Асошиейтед прес.
 
Карол Корел-младши от Уинчестър, Вирджиния, твърди, че принудата да гласува против съвестта си е нарушение на конституционните му права. Корел заявява, че не подкрепя за Тръмп, понеже смята, че милиардерът не е подходящ да служи като президент. Жалбата е подадена във федерален съд в Ричмънд с цел съдебното решение да важи за всички делегати на партийните конгреси на демократите и републиканците.

коментари

Напишете вашия коментар: