Каракачанов: Хуморът на Симеонов е дърварски

Тези "гейтове" са малко повече пара в свирката, отколкото нещо реално. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по "Дарик радио" във връзка със стабилността на кабинета.

"Ще изкара мандата си това правителство, ако нещата, които е заложило в програмата за управление, започват да се случват. Някои от тях вече започват да се случват", коментира Каракачанов и даде за пример увеличението на минималните пенсии. Той заяви, че "Обединени патриоти" не са се отказали от идеята за 300 лв. минимална пенсия и индексация на всички пенсии.

"Известно е, че неговият хумор е малко дърварски и най-вероятно това е някакъв опит за шегуване, доста неудачен явно", така Каракачанов коментира думите на колегата си в управляващата коалиция Валери Симеонов, отправени вчера към журналиста Виктор Николаев.

Той отказа да коментира поведението на депутата от ГЕРБ Антон Тодоров. "Не ме карайте да коментирам депутати от друга парламентарна група, особено когато сме коалиционни партньори", заяви той. Каракачанов посочи, че не мисли, че ще се стигне до оставка на Тодоров.

"Всеки сам си взема решенията как да се държи и как да носи отговорност, но не смятам, че заради едно, макар и по-грубиянско, изказване трябва да се стига дотук", каза Каракачанов на въпрос трябва ли Симеонов и Тодоров да напуснат постовете си.

коментари

Напишете вашия коментар: