Даниел Митов: Бокова нямаше шанс

„Ирина Бокова нямаше никакви шансове да се пребори и да стане генерален секретар на ООН". Това написа в официалната си страница във Facebook министърът на външните работи Даниел Митов.

"Българското правителство беше наясно с това. Ветото беше непреодолимо, въпреки всичките ни усилия. Именно затова предприехме ход да дадем още един шанс на източноевропейската група да има своя кандидат, който може да се конкурира с Антониу Гутериш. За съжаление този кандидат не успя”, твърди в социалната мрежа първият ни дипломат.

По думите му Кристалина Георгиева е получила много симпатии след изслушването си. „Несериозно е да се смята, че след три-четири дни, дори без да влиза в кампания, тя ще има някакви велики резултати при първото гласуване”, заявява Митов.

"Няма основание за оставки заради кандидатурата на Георгиева", заявява Митов пред БНТ. Според външния ни министър в момента някои партии ползват Ирина Бокова, нейния авторитет и име, за да си правят кампания за президентските избори, като откровено спекулират с определени факти и забравят умишлено други. 

коментари

Напишете вашия коментар: