ГЕРБ спира с огъня към президента Радев

БСП е номер едно в компроматите, но ГЕРБ няма да участва в тази компроматна война, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на извънреден брифинг в партийната централа.

"Днешният повод са продължаващите нападки, клевети и инсинуации на БСП. Свикването на Изпълнителната комисия на ПГ ГЕРБ е правомощие само и единствено на неговия председател. Така, както ние не се месим на организациония живот на другите партии, и ние не искаме друг да ни се меси", заяви Цветанов по повод ултиматума, който им отправи вчера червеният депутат Таско Ерменков.

Цветанов обяви, че с премиера  Борисов са разговаряли  за президента Радев и отношението към неговата институция.

"Ние няма  да си позволим да говорим за президентската институция. Ние сме за уважение към всяка институция, за сериозно поведение и оценка на българските институции",  продължи той. "И тъй като в последните дни имаше инсинуации, че имало война между ГЕРБ и президентската институция, ще заявя категорично,  че думите "който търси война, ще я получи", не са произнесени от ГЕРБ".

Зам.-председателят на ГЕРБ призова БСП да сезират компетентните органи, когато установят нарушения и конфликт на интереси.

"Не искаме да сме политическата централа на жълтите новини, както БСП. Всеки е в правото си да сезира българските институции за нарушения. Що се отнася за изнесените схеми и компромати, установи се, че те са претоплени новини.

Затова призоваваме,  дори умоляваме БСП, когато правят такива пресконференции, които станаха редовни, сезирайте компететните институции, ако прецените че има нарушения на българското законодатество", каза Цветанов.

 Той припомни, че председателят на Комисията за конфликт на интереси е избран от квотата на президента Георги Първанов.

 "Ако има смисъл от разговора, то е как да изглежда Законът за конфликта на интереси", добави вицепремиерът Томислав Дончев, който също коментира червената атака със схеми срещу роднинските назначения в институциите и общините от ГЕРБ.

 "Ако има нещо конструктивно от ситуацията, нека да отворим дебат дали законът трябва да изглежда по същия начин", добави той. И предупреди, че ако се стигне до крайности, може да се разтресе пазарът на труда, особено в малките населени места. Пример за подобно сътресение, според Дончев, е ако се забрани със закон в едно семейство да няма държавен чиновник и полицай.

Източник: Kanal3.bg

коментари

Напишете вашия коментар: