Велислава Костова: Младите трябва да работят за промяната

Велислава Костова е втора в листата на коалиция „Реформаторски блок-Глас Народен“ в 26-и МИР София-област. Тя е от Ботевград, живее и работи в родния си град. В началото на кампанията Велислава отдели от времето си, за да отговори на нашите въпроси:

1.     Коя е Велислава Костова?

Млада жена амбицирана да се развива и да постига успехи. Имам диплома по Международни икономически отношение и магистратура „Бизнес финанси“. Занимавам се с частен бизнес от 10 години. Ловът, спортът и пътуванията са моите занимания през свободното време.

2.     Защо започнахте да се занимавате активно с политика?

В живота си никога не съм гледала безучастно. Ненавиждам бездействието, което голяма част от политиците проявяват. Считам, че младите хора не трябва да поемат по лесния път да напуснат държавата или просто да стоят отстрани, а да се включат активно и да работим заедно за промяната, която искаме.

3.     Защо Реформаторски блок-Глас народен?

В „България на гражданите“ намерих съмишленици и хора, чиято цел е да работят за подобряване на живота в държавата, за да останат повече млади хора в България. Екипът ни е изграден от млади хора. Привлякоха ме идеите, които съвпаднаха с моите виждания за превръщане на България в силна държава за свободни хора. След това дясното се обедини в Реформаторския блок и това е политическата сила, която работи за подобряване на бизнес средата и това респективно се отразява и на качеството на живота в страната.

4.     Кои са първите три неща, които ще свършите в 44-ия парламент?

Неотложна задача за 44-тото Народно събрание е приемането на антикорупционен закон, които да сложи край на дребния шантаж от администрацията спрямо бизнеса и гражданите, както и да спре източването на държавния бюджет. Като човек от частния бизнес, смятам, че е необходимо държавата да се отдръпне назад и да остави бизнесът да се развива, да се намалят административните тежести над бизнеса и като част от РБ ще работя това да се случи.

В образованието, здравеопазването и сигурността, обаче, трябва да имаме силна държава, която да гарантира спокойствието на всеки гражданин, затова от коалиция Реформаторски блок – Глас народен сме си поставили тази задача.

5.     Кои са вашите основни опоненти? Какво е вашето сравнително предимство спрямо тях?

Реформаторски блок – Глас народен противовес на популизма, който ни залива и от ляво, и от дясно. В момента всички се опитват да продават обещания на килограм.

Ще се противопоставим на връщането на БСП и ДПС през задния вход в управлението. ГЕРБ също са сред нашите опоненти.

6.     Вие сте от младите ботевградчани, които избраха да живеят и работят в родния град. Може ли този процес да се превърне в тенденция? Как?

Може, разбира се. Ботевград има много добро местоположение, близо сме до столицата, имаме и магистрала „Хемус“, това са все предпоставки за създаване на добра среда за бизнес и за развитие на младите хора. Както казах РБ ще работи именно за повече възможности и улесняване на работата на малкия и среден бизнес.

коментари

Напишете вашия коментар: