Валери Симеонов: Полицията в Несебър играе с мутрите

„Тъжна и опасна за туризма новина.

Ще повлияе на сезона. Виждате какво става в южната съседка Турция“, така бургаският депутат Валери Симеонов коментира снощната престрелка в Слънчев бряг.

Лидерът на НФСБ разкри подробности от кухнята за нравите и обичаите по Южното Черноморие:

„В Бургас най-големите герои са кварталните мутри. Така наречените „батки“. Но северно от града има два малки „Джурасик парка“ – Поморие и Несебър.“

Според Симеонов причина за вчерашния инцидент е лошото състояние на правоохранителните и правораздавателни органи в посочените населени места: „Слаба полиция, слаба прокуратура, слаба съдебна система“, така депутатът от „Патриотичния фронт“ характеризира състоянието на институциите в курортните градчета.

„Тези общини са разсадник на престъпност. Мутри, полицаи, прокурори – всички са в кюпа. Там схемите се основават на роднинско-приятелски връзки. Обособили са вътрешни закони, които нямат общо със законите на Република България.

Полицаите се подчиняват на мутрите, защото не искат да си причиняват неприятности – на себе си и на своите близки. Но има и финансова зависимост“, категоричен е Валери Симеонов.

И добави, че ударът срещу Митьо Очите е заради разпределение на рекета върху такситата. А таксиметровите шофьори пък били основни доставчици на наркотици и проститутки в известния с прочутия си нощен живот курорт.

„Аз не мисля като премиера, че става дума за махленска свада. Неслучайно 40 човека ходят с бронежилетки, брадви и ножове. Ще ме извинят моите земляци от Несебър и Поморие, но те прекрасно знаят истината“, обърна се към своите избиратели Симеонов.

И завърши с известна доза оптимизъм: „Не сме се върнали в мутренските времена, но трябва незабавно да се вземат мерки срещу шефовете на полицията в Несебър и Поморие. Да се види какво правят, да се види дали наистина респектират престъпността. Каквато е същинската им функция.“

Източник: БТВ

коментари

Напишете вашия коментар: