Бъчварова: Цветан Василев да говори в България

Вицепремиерът Румяна Бъчварова взе отношение по скандала Цветан Василев – Делян Пеевски – Бойко Борисов.

Припомням, че полемиката избухна след като бившият собственик на КТБ даде пространно интервю за в-к „Капитал“. В него Василев отправи солидни обвинения към министър-председателя Борисов и депутата от ДПС Пеевски. Според подсъдимия за източване на фалиралата Корпоративна търговска банка – премиерът и Пеевски участват с подставени лица във всички големи сделки, които се извършват на територията на страната.

Два дни след посоченото интервю до медиите бе разпространен отговорът на Делян Пеевски. В обширно писмо той заподозря политически и предизборни мотиви в атаката срещу него и премиера.

Днес сутринта в дискусията се включи и Румян Бъчварова.

Ето и нейния отговор:

„Аз мисля, че когато човек има такива обвинения, трябва да съдейства на правосъдието и да представи доказателства. Защо трябва да вярваме на Цветан Василев, който от две години стои в Сърбия и отказва да съдейства на правосъдието?

Ако са толкова съществени тези констатации, той има възможност да ги представи пред прокуратурата и да последват действия. Аз се надявам, че всички, които са засегнати там, да могат да представят доказателства, че това са неверни твърдения. Още повече, че той си позволява твърдения, които засягат сегашното правителство.

Той не е тук, откъде има тази информация? Аз не мога да говоря от името на прокуратурата, казвам ви моето мнение като читател. Моментът за това интервю е точно подбран – началото на предизборната кампания.

Източник: Нова тв

коментари

4 Коментари

 1. Ани 2016-09-14 08:27:55

  Ми да говори в България, ама нали вашето подопечно министерство го изтърва преди две години и му позволи да се укрие в Сърбия, г-жо министър!!! Айде сега идете и го приберете...

 2. Крилов 2016-09-13 20:32:46

  И аз нямам вяра на шмекера Цветан Василев, който обра парите на хората от КТБ и избяга в Сърбия! Това са поредните безпочвени обвинения, които той хвърля в общественото пространство, но този път с подкрепата на кръга Капитал!

 3. Йордан 2016-09-13 18:48:10

  Щом министъра на вътрешните работа казва: Защо трябва да вярваме на Цветан Василев, който от две години стои в Сърбия и отказва да съдейства на правосъдието?, мисля че няма какво повече да коментираме за този измамник.

 4. Илко 2016-09-13 17:32:42

  Цецо Василев е мошеник. В момента с Прокопиев играят една игра с която пак искат да излъжат българския народ@

Напишете вашия коментар: