България отнесе тройка в Стокхолм

Швеция нанесе очаквана загуба на България в световните квалификации с 3:0. Така трикольорите инкасираха 7 гола в последните си два мача. Те остават 4-и в група А с 3 точки. Шведите се присъединяват към Франция със 7 пункта на върха в класирането.

България няма вкаран гол в шведската врата от 1993-а година, а победа от още 30 лета по-рано. 

След 25-ата минута българите взеха контрола и създадоха 2-3 добри атаки, като при една от тях едва не се възползваха от грешка на вратаря Олсен. В 30-ата минута обаче експлозивният Екдал влезе в наказателното поле на България, но вратарят Стоянов с крак пресече острата топка.

Веднага след това шведите пропуснаха нова чиста ситуация, този път чрез Хилемарк, който отново се включи в огромната дупка между Божиков и Недялков. Играчът на домакините стреля, но Божиков все пак се върна и блокира удара му в корнер.

В 39-ата минута обаче нова грешка в лявата зона на българската защита позволи на Джими Дурмаз да отнесе буквално Антон Недялков, подаде на Форсберг, който извади топката в малкото наказателно побе. Там Берг опита да вкара с пета, но с рикошети топката отиде у Тойвонен, който през падналите тела на Александров и Страхил Попов вкара под гредата за 1:0.

В 43-тата минута пред българския отбор се откри възможност, но Ивелин Попов изпусна на празна врата. Отличната ситуация беше създадена от Симеон Славчев, който отне топката напредна и бутна към Попов, който при паднал вратар и при огромна празна врата успя да изкара топката в аут.

60 секунди по-късно шведите наказаха българската защита. Крафт нахлу на скорост до аутлинията, върна топката към Хилемарк, който нямаше трудности както Ивелин Попов и под ъгъл покачи на 2:0.

В 55-ата минута и новата звезда на домакините се разписа Виктор Линдельоф. След центриране от корнер и рикошети в защитата на българите, Ола Тойвонен свали към Линдельоф и той от непосредствена близост не сбърка.

До края шведите пропуснаха още възможности, а Ивелин Попов отново не уцели топката от 3 метра и пропусна втора чиста ситуация за България в 69-ата минута.

коментари

Напишете вашия коментар: