БСП прецака Мая Манолова

Червеното Политбюро каза тежката си дума.

След негово заседание днес стана ясно, че Мая Манолова ще бъде на практика извадена служебно от битката за червена номинация.

Припомням, че Омбудсманът бе издигната от близо 180 организации.

На този фон нейният съперник – генерал Румен Радев – бе подкрепен от едва няколко структури. Но за сметка на това неговата кандидатура бе издигната лично от председателката Нинова.

Която пък (според публикации в медиите) не е особено щастлива от възможността Манолова да бъде червеният играч за президентските избори. И намери начин да отстреля своята съперница.

Направи го с днешното решение на ИБ на БСП.

Според него пленумът на социалистите, който трябваше да се проведе в неделя, се отменя. На него бе предвидено да се гласува името на червения кандидат-президент (според очакванията: Радев или Манолова).

Но изборът се отменя с оправданието, че двамата все още не са напуснали предишните си длъжности. И докато се очаква ексшефът на ВВС до края на седмицата вече да е цивилен, то едва ли Мая ще си тръгне от институцията, която оглавява, за да се яви пред пленума на БСП, който твърде вероятно ще подкрепи нейния опонент.

Тоест – с процедурни хватки Нинова и нейното ръководство успяха да наложат своя човек Радев. Той ще е представителят на социалистите на президентските избори. А дали това ще доведе до успех, или пък левите ще преживеят поредния си грандиозен провал?

Това ще се разреши след само три месеца.

Цветан Димитров за Демокрация днес

коментари

Напишете вашия коментар: