Борци за свобода

,,Меглена Кунева е червена кукувица, но ние сме партньори с нея. 
 
Даниел Вълчев е мръсник и гад, но ние сме партньори с него. Бойко Борисов е тиква и мутра, но ние сме в коалиция с него. Цветанов е престъпник, но ние сме в коалиция с него. Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са ченгета, но ние сме коалиционни партньори с тях.
 
Георги Първанов - Гоце е руски агент, но ние сме партньори с него. Едновременно с това сме твърдо за лустрация и декомунизация. Председателят на партията ни е в опозиция на управлението, в което министър е зам. председателят на партията ни. 
Министърът на правосъдието ни излиза да протестира пред министерството на правосъдието ни, защото така си влезе в министерството и първия път."
В психиатрията му викат на това шизофрения, но в политиката се оказва принципност, според ДСБ. 
 
Радан Кънев, шести октомври, 2014:
Няма да подкрепя кабинет начело с Борисов.
Радан Кънев, седми ноември, пак 2014:
Аз ще гласувам за кабинета Борисов -2
Радан Кънев, девети декември, 2015:
Правителството на г-н Борисов не може да разчита на моята подкрепа
Ванга, 1995г, в изявление за Дейли Мирър:
Ке додат млади момци у политиката, ке поведат Бугария и година нема да премине, доде не се завъртат барем три пати као фурнаджийска лопата :)
Това с Ванга си го измислих, но другите изявления са цитати.
 
Поводът да припомня тези факти е поредното изказване на Радан Кънев. Разбира се, то ще се запомни с обръщението към Борисов като уважаван полов член, защото имаше едно бай пред члена, но преди това за пореден път Кънев официално превърна лъжата в политика. Той заяви, че ДСБ твърдо се борело срещу Борисов, че РБ направил огромна грешка, че нямали достойнство тези в блока, само той имал. Вероятно същото достойнство имат и всичките назначения на Радан Кънев в тази така омразна власт, като започнем с Москов и Иван Иванов в КЕВР, та до Терем и неговите лични договори за юридическо обслужване, на неговата кантора с Терем. Съветниците по министерствата дори не ги споменавам, зам-министрите също, а пък за печално известните областни няма нужда да напомняме. 
 
Самият Радан Кънев продължава да е съпредседател на РБ в парламента, да ползва колите, секретарките и допълнителните бюджети, макар че уж подаде някаква оставка покрай Христо Иванов. Иванов подаде оставка наистина като министър, Гроздан Караджов в знак на солидарност тогава също като шеф на комисия, ген. Атанасов и той. Радан ходеше отпред, те притичваха зад него в парламента, но накрая той пак си остана шеф, те заминаха. Така беше и с Ердоган, който щеше по натовски да пази родното небе, после пък стана дикатор, а пък Касим Дал си остана приятел, абе изобщо трудно е да се проследят всички лупинги на Кънев даже и от кандидата на БСП, дето е летец от кариерата. За задължителното гласуване, дето сега стана проблем, преди беше геройство, да припомня, че Плевнелиев го предложи и Кънев му пляскаше, а днес се вайка как минало в кодекса. 
 
Тези извъртания на Кънев не са новина. Новина е, че той продължава да ги пробутва на избирателите като политика. Той бил принципен, така каза. И е прав, всеки ден има различни принципи, ако не ви харесват днес, изчакайте до утре, ще има нови. Граучо Маркс го казва това, но си е баш за наш Радан. Той винаги знае как трябва да изглеждат високоморалните принципи, само че при останалите. При него се сменят по-бързо от манекенки при Христо Сираков. 
 
Което му помага да е първият случай в световната история, когато хем си в опозиция, хем си на власт. Хем си антикомунист, хем си в управлението с комунисти, както разбрахме. Хем се отказваш от властта, хем си взимаш заплатата от властта. Хем Борисов е диктатор, хем ти е коалиционен партньор. Ако ползвам неговия изказ, хем душата в рая, хем...знаете, да не обяснявам. Това беше важното в днешното участие на Кънев по телевизията, другото с бай онуй е само за разкош, той си говори на копеле, така каза преди. Днес просто разшири обръщенията от този сорт. Но звучи геройски, да кажеш на премиера така, в неговата представа е почти подвиг. А след това ще защити областния на София, дето продаде имот в центъра на столицата като ливада в Трън. За това каза, че е политическа репресия, ГЕРБ ги мачкали нарочно. 
 
Така де, нищо ново. Така си бяха и преди - през деня ходеха на партийни събрания, вечер под юргана шепнешком казваха на жената виц за бай Тошо. И тогава ги имаше, да не мислите, че само сега?
 
Емил Кошлуков за Демокрация днес

коментари

1 Коментари

  1. Анка Антонова 2016-10-18 16:39:36

    Толкова много неща искам да кажа,но нямам думи!Не и ако не използвам речника на Р.К.А зная такива изрази,които всеки уважаващ себе си каруцар с гордост би включил в репертоара си(П.Г.Уудхаус)\r\nНо сега ми остава да решавам:Петното или Пищова?Посъветвайте ме!rnm

Напишете вашия коментар: