Борисов: Цачева е класи над опонентите си

"Добър ден, аз не съм от кандидат-президентите и нямам притеснение. Знам, че някои от тях се отказаха да дойдат тук в студиото", заяви по Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов. Думите му са по повод несъстоялия се дебат между Цецка Цачева и Румен Радев преди дни.

"В "Карай направо" чух, че ще дойде госпожа Йотова, а не господин Радев, защото той пак не искал. Това е промяна на правилата. Кандидати за президенти трябват, не за вицепрезиденти. Вие и тук го канихте, той не дойде", заяви Борисов.

„Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Стоя зад позицията си, че ако Цецка Цачева не спечели на балотаж, ще подам оставка. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че тя ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”. Той допълни, че не слуша социологическите агенции и не дава прогнози.

На въпрос дали не беше грешка, че не бе излъчен един десен кандидат-президент, премиерът заяви, че е било по-умно и да е имало един ляв.

Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро. „Избързаха да дадат подкрепа, която притесни партията, създаде възможност за много приказки, които нямат общо с действителността. Непремерен ход на Лютви Местан”, заяви Борисов.

„ГЕРБ и ДПС нито в краткосрочен, нито в дългосрочен план могат да управляват заедно и сме го заявили неведнъж. Благодарил съм на ДПС за няколкото случаи, в които са ни подкрепили в парламента. Ще го повторя пак, за да няма внушения. ГЕРБ е единствената партия, която досега не е управлявала с ДПС”, подчерта министър-председателят.

"Ахмед Доган финтира българските политици. ГЕРБ е единствената партия, която не е влязла в тази игра. Ние сме непорочни. Не сме управлявали заедно. Ако има нещо за българския народ, което да бъде противно, това бе моделът „Орешарски”. Какво направи Доган - изкара го за кандидат-президент, ще преброи колко гласа има. Той познава прекрасно народопсихологията на българина. ГЕРБ няма да приеме тези гласове, сега топката е при БСП“, заяви Борисов.

Според него „Радев ще бъде новият Орешарски”, т.е. ген. Радев ще бъде също толкова зависим, колкото е бил Орешарски, уточни премиерът.

За мен е по-добре да загубя изборите, отколкото да вляза в колаборация с тези хора, добави Бойко Борисов, визирайки под Делян Пеевски и Ахмед Доган. Целият проблем на Прехода е, че се явихме ние и не можаха да ни опитомят, да ни докопат, каза още Борисов.

Според него зад всичко стои кръгът на Радан Кънев и Иво Прокопиев. Прокопиев едно време ми се оплакваше, че Цветан Василев иска да го убива – сега му пуска интервюта, заяви още премиерът. По думите му Прокопиев му идвал на крака да му се моли за услуги, а кръгът „Капитал” му е предложил пет-шест министри, „докато им видях акъла и ги изгоних”.

„Кои са тези министри – Симеон Дянков, Росен Плевнелиев, Трайчо Трайков, Нона Караджова. Прокопиев и Пеевски са еднакви – абсолютно. Единият влияеше на БСП, а другият – Прокопиев, ми предлагаше министри“, заяви Борисов.

Публикувано във факти.бг:

"Добър ден, аз не съм от кандидат-президентите и нямам притеснение. Знам, че някои от тях се отказаха да дойдат тук в студиото", заяви по Нова телевизия министър-председателят Бойко Борисов. думите му са по повод несъстоялия се дебат между Цецка Цачева и Румен Радев преди дни.

"В "Карай направо" чух, че ще дойде госпожа Йотова, а не господин Радев, защото той пак не искал. Това е промяна на правилата. Кандидати за президенти трябват, не за вицепрезиденти. Вие и тук го канихте, той не дойде", заяви Борисов.

„Ако не си първа политическа сила, нямаш претенциите да управляваш. Стоя зад позицията си, че ако Цецка Цачева не спечели на балотаж, ще подам оставка. Не смятам обаче, че това ще се случи, защото съм убеден, че тя ще постигне добри резултати. Цачева е класи над опонентите си”. Той допълни, че не слуша социологическите агенции и не дава прогнози.

На въпрос дали не беше грешка, че не бе излъчен един десен кандидат-президент, премиерът заяви, че е било по-умно и да е имало един ляв.

Относно подкрепата на ДОСТ за кандидатурата на Цецка Цачева, Борисов коментира, че няма по-лошо от непоискано добро.

коментари

Напишете вашия коментар: