Арестуваният брат на червен депутат е дарител на БСП

Братът на депутата от БСП Георги Стоилов – Илия Стоилов, който беше задържан като лидер на престъпна група за рекет в Русе, е правил дарение за партията.

 Това става ясно от сайта на Сметната палата, където е записано, че той е дарил 450 лева за предизборната кампанията на БСП на последните избори - на 26 март 2017 година.

Вчера, след като от левицата заявиха, че не свалят доверието си от своя депутат, защото казал, че няма нищо общо с бизнеса на брат си, от ГЕРБ ги атакуваха с въпрос правил ли е обаче Илия Стоилов дарения за партията.

Тази сутрин депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова показа в ефира на bTV разпечатка с дарителите на БСП и посочи името му. По повод думите на колегите й социалисти, че отговорността е лична и техният депутат не носи вина, защото не става дума за шуробдажанащина, тя коментира:

"Наистина отговорността е лична. Тук говорим обаче, че въпросният брат е дарил пари на БСП. Тези пари за какво са отишли? За предизборни концерти? Или може би за купуване на гласове, за което трябва да попитаме Манол Генов (друг депутат от левицата, обвинен за купен вот - б.р.). Другото е, че в тази престъпна група участва и синът на шефа на КАТ-Русе, който е назначен от служебния министър Пламен Узунов. Явно тази група се е чувствала безнаказана и си е действала в Русе. От БСП трябва да отговорят за това дарение".

Източник: Канал 3

коментари

Напишете вашия коментар: